torstai 7. marraskuuta 2013

Mangaa, animea ja cosplay

Minun esikoinen, nyt 11-vuotias, on hurahtanut nuoremman (9v) siskonsa kanssa mangaan, animeen, japaniin ja kaikkeen tällaiseen, mistä äiti ei ymmärrä mitään. Lukevat, piirtävät ja nyt tulee cosplay!

Lauantaina järjestetään Oulussa joku joukkotapaaminen, olihan sillä nimikin, sibicon, sipicon, mikälie.. Näettekö miten kartalla äiti on?

Lapsi tarvitsi asun. Tyyppi on nimeltään Ichigo Momomiya, tai jotain vastaavaa. Pyyntönä cosplay asu. En ole ikinä tehnyt mitään vastaavaa, mutta eipä se auta, kun lapsi pyytää.

Ensin etsittiin tuskissaan oikean harmaata kangasta ja mietittiin miten ihmeessä tämä homma toteutetaan. Lapsi halusi koulupuvun jakulla. Asuja kun tällekin tyypille olisi sen miljoona erilaista ilmeisesti. Peruukki laitettiin tilaukseen ebaysta, mutta ei vielä ole näkynyt. Tulee varmaan maanantaina sitten, tietty.

Eilen pääsin viimein tämän puvun kimppuun, ettei ihan liian tiukille menisi. Kaavana toimi lapsen vanha henkkamaukasta ostettu neulospaita. Ajatus oli päässä, samoin lopullinen "kaava". Leikoin toki paperista paperinukelle sopivan kokoisen "kaavan" ensin, kun en millään tahtonut hahmottaa mekon helmaa ja kainaloita. Sivusaumoja ei ole. Mietin, mihin ihmeeseen tungen vetoketjun, kun kangas ei jousta kuin vähän, mutta onneksi selvittiin ilman sitä. Paperikaavan perusteella tein trikootilkusta yhden saumantestin ja sen jälkeen päätin antaa mennä.

Ensimmäistä kertaa tein merimieskauluksenkin, eikä ole mitään hajua, miten se olisi pitäny tehdä. Ehkä seuraavalla kerralla lukaisen tai katson kaavamallin jostain siihenkin.

Lopputulos on tässä:

En ehtinyt saada vielä kuvaa lapset päällä, mekkoa kyllä eilen pidettiin jo pitempään. Eli ilmeisen mieluinen oli. Jakkuun sain tänään vasta kiinnitykset, kun raskin hajottaa omat liivit.. Heh.

Malli"kaava" on tässä:
Toivon, ettei tuo jakku vedä päällä noin paljoa kuin kuvassa. Aika nafti siitä tuli, kun summassa tekee ja unohtaa sen mittanauhankin käytön kokonaan.

Mutta jospa tällä asulla voisi lauantain viettää ja jos peruukki ei ehdi tulla, on meillä varasuunnitelma: hiusspray.

Edit: Lapsi tuli koulusta ja heti löin ryysyt niskaan. Sopi jopa päälle ja hyvältä näyttää. Lapsi on tyytyväinen. Sehän se on tärkein asia. Lisään ehkä vielä kaksi hakasta jakkuun kuitenkin.
1 kommentti:

  1. Voi vitsi, nyt pääsi sunkin ompelutaidot todelliseen hyötykäyttöön, kun isommillekin kelpaa ja voit toteuttaa vaikka ja mitä, mitä ei kaupasta saa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)