perjantai 10. elokuuta 2012

Pienestä sopivaa ja ihan uuttakin

Pikkuhiljaa on taas valmistunut jotain. Tyhjentelin ja kävin läpi lasten vaatekaappeja. Neidin osalta tilanne oli niinkin surullinen, että lähes kaikissa hänen sukkahousuissaan oli reikä varpaassa. Neidin lempisukkahousut, joita ei saa heittää menemään, eikä saa myydä, mutta reikä on ja se ärsyttää, kuten kaikki varmasti tietää. Olisin tietysti voinut harhauttaa neidin ja heitellä kaikki sukkikset roskiin ja tehdä uusia, olisivat ehkä olleet kauniimpiakin sitten, mutta ei saa, ei saa! Niinpä sovittiin, että leikataan varvasosat irti ja tehdään sukkahousuista legginsejä, joista neiti on ihan vasta innostunut. Tämä sopi. Ajattelin ensin, että leikkaan vain nilkan kohdalta poikki ja käännän. Leikkauksen jälkeen päätin, että mitäpä minä turhaan edes kääntämään, antaa olla. Loman aikana ajatus kypsyi ja yhtäkkiä tajusin, että lisäpituuskaan ei olisi pahitteeksi ja minähän surautan kaikkiin tilkuista jatkot. Ja näin syntyi ensi talveksi sopivat legginsit.


Vaikkakin kankaat on kuluneet ja hyvin käytettyjä jo, niin täysin toimivia ja housujen alla meneviä niistä tuli. Yhdet puuttuu kuvasta, kun neidin piti saada ne heti päälleen. Kahdet oikeassa reunassa on tutan tuotantoa, muut on itse tehtyjä alun alkaenkin. Lempihousut on krokotiilit, eli toiset vasemmalta. Ne pidettiinkin tänään, kun muita ei voinut krokotiilipikkuhousujen päälle laittaa.


Muutama päivä sitten sain taas leikkuu innostuksen ja leikoin 11 vaatetta valmiiksi odottamaan. Oli muutama tilaustyö, muutama synttärilahja, yksi vauvalahja ja muutama juttu neidille ja muutama ihan muuten vain. Eli tahdoin vain vähentää kangasvarastoja ennen kuin hurahdan taas (metsolaan).

Harmiksi ajatus koko läjän kuvaamisesta tuli liian myöhään.

Mutta sieltä sain valmiiksi keskiviikkoiltana vauvalahjan torstaiaamuksi.


Leikoin ensin puvun eri kankaasta, kunnes yhtäkkiä tämä oe:n ihanuus iski hyllyltä silmiini ja päätin ,että tästähän se puku pitää saada. Lahjansaaja on kuitenkin tärkeä ihminen ja vauva tosi odotettu ja pitkään jännitetty. Pieni prinsessa ansaitsee kaikkein parasta.

Koska ensin ajattelin jotain selvästi tyttömäistä, oli tähän pukuun tuotava se tyttömäisyys muualta. Eli resoreiden väri valikoitui sen perusteella ja hyvin sopii pinkit resorit. Nepparit laitoin tähän versioon, ne on keltaiset myös ja ne on peräisin Kangastukusta.

Lahja on jo annettu ja mitä ilmeisimmin siitä tykättiin kovasti. 

Ja sitten torstai-iltana hurautin synttärilahjan perjantai-illaksi.


Kangas on Metsolan leveää raitaa. Olen tätä marinoinut kaapissa ja miettinyt, että mitä tästä tulisi. No, nyt siitä osasta tuli paita raglanhihoilla koossa 98. Oiva lahja 3-vuotta täyttävälle pojalle.

Onneksi lahjansaajalla ei ollut ennestään tämän väristä raitapaitaa, vaikka musta-punainen näytti päällä torstaina olevan. Paita päätyi heti sankarin päälle ja tykätty oli tämäkin.

Minun kaveripiiri alkaa jo osatakin odottaa jotain pehmeää, itsetehtyä pakettia lahjoiksi. Toisaalta katson, että se on hyväkin, sillä niitä leluja löytyy kyllä jo ja vaatteet on aina käytössä.

Leikatun läjän kasaus jatkuu taas huomenna. Tänään sain vielä puoliksi yhden puvun valmiiksi, mutta sekin on lahjaksi menossa, eli täytynee odotella sen perille pääsyä ennen sen blogiin päätymistä. Sitä ennen voisinkin paljastaa projektini, joka viimein alkaa olemaan valmiina. Juuri parahiksi, kun huomenissa pitäisi saapua kaksi uutta projektia..

5 kommenttia:

 1. Ihania leggareita ja haalari ja paita <3

  VastaaPoista
 2. Ihania legginsejä ja muitakin vaatteita :)

  VastaaPoista
 3. ihania!
  kivat noi pinkit resorit taikametsässä, täytyy laittaa (tämäkin) idea korvan taakse :D

  VastaaPoista
 4. Leggareitten jatkamiset olet toteuttanut tosi kivasti. Ja toi taikametsä-haalari on IHANA pinkeillä resooreilla <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)