maanantai 26. marraskuuta 2012

Heppoja, mekkoja ja siili.

 Ostin tätä ihanaa heppa kangasta Oulun Kivaa- lapsi- ja perhemessuilta Hanhelin pisteestä. Tätä oli siellä kahta väriä, joista neiti sai itse valita mieluisen ja se oli tämä punainen versio. Mekkotyttönä mekko siitä piti saada ja sellainen tehtiin. Halusin vähän jotain erilaista, niin kokeilin rypytyksia raglansaumaan. Rypytys olisi voinut olla hiukan lyhyempi, mutta menee se näinkin. Tyttö tykkää kovasti. Eteen halusin tuon ison hepan vielä oikeaan kohtaan. Tämä kokoa 98-104


 Leena Renkon Selialle tekemä ihana runoratsu trikoo päätyi testipaidaksi. Tai siis huppariksi. Ensin oli tarkoitus kokeilla sellaista resorinappilistaa, mutta se ei pikaisesti yritettynä vain onnistunut, jotenka korjausompeluna siitä tulikin tällainen v. Muuten ihan mukava, mutta pojalta tahtoo puota päältä, mutta menee se meidän käytössä. Tämä väri muuten sopii pojalle tosi hyvin. Tämä siis kokoa 92-98.


Vaihtareilta sain tämä aivan ihanan kankaan. Trikoo on ohutta lirpaketta, mutta kuvio minua kiehtoi paljon. Siitä oli pakko ommella nopeasti pojalle yöpuku. Kuviota rikkomatta. Eli sauma on vain takana. Koska kankaan pituus oli vähän nafti meidän pojalle, tein jämistä lahkeisiin pitkät pidennykset, hihoihin tein myös pidennykset samasta trikoosta. Selän puolelta löytyy kaksi nepparia, näin hyvin itseään toteuttava nakupelle ei saa itseään niin helposti riisuttua. Kokoa puvulla 92cm.


Kaapissa lojui käyttämättömänä tämä ihanan raikas collari, josta olin suunnitellut itselleni jotain, mutta kun joulumyyjäiset lähestyi, sain ajatuksen tehdä siitä liivimekkoja. Nämä on kokoa 68-86. Rinnassa on sydän applikaatio tuomassa vähän eloa.


Löysin myös tämän kierrätyskeskuksesta löytämäni kankaan kaapista ja siitäkin tuli mekkoja joulumyyjäisiin. Kokoa 86-98.


Samoihin myyjäisiin tein kypärälakkeja erilaisista jämätrikoista. Mekkokankaiden jämistä tein kaksi tonttulakkia, joista toisen sain myytyä myyjäisissä. Kaikki muu jäi myymättä!! Oli siis kaikkien aikojen surkeimmat myyjäiset omalta osaltani. Tosin eipä siellä muutkaan myyjät kauheasti kaupaksi saaneet. Osa kyllä sai enemmän. Asiakkaita ei hirveästi liikkunut. Harmitti aika vietävästi istua 4 tuntia siellä saaliina 10e miinus pöytämaksu.


Ja vielä olen tehnyt itselleni bambupaidan vaihtareilta saamastani ihanasta siilibambusta. Jostain syystä kuva halusi välttämättä hypätä väärinpäin ja en yhäkään osaa kääntää kuvia täällä, enkä jaksanut lähteä muokkaamaan muutenkaan, jotenka tässäpä väärinpäin oleva siilipaita itselleni.Muutamat ompelut vielä olisi bloggaamatta tuosta välistä, kun jostain syystä meillä tahtoo käydä niin, etten ehdi kuvata ennen kuin vaate on jo käytössä ja pesussa ja kaapissa ja käytössä ja pesussa..

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. :)