perjantai 14. syyskuuta 2012

Sekalainen sakki ompeluksia

Taas on tullut tehtyä vaikka ja mitä ja tuntuu väliin, etten itsekään saa kiinni siitä, mitä pitäisi tehdä. Tulee himo ja sen himon mukaan on mentävä. Sitten tulee laiskuus ja joku jää kesken ja lopulta on pakko vääntää loppuun ne keskeneräiset ja taas tulee himo. Sitten on jotain tilauksia, kiinnosti tai ei juuri sillä hetkellä. Stressaan helposti, joten tykkään kyllä tehdä kaikki ns.pakolliset pois alta. Tilauksia en sen vuoksi suostukaan ottamaan paljoa kerralla ja nekin tilaukset, mitä ota, on lähinnä ystävien kyselyitä lahjoiksi tai heidän lapsilleen.


Tilauksesta pyydettiin tekemään Moondrive paita. Tein kaksi. Toisen piti olla meidän pojalle, mutta jostain syystä sattui aivopieru ja hihat jäivät liian lyhyiksi. Toisessa versiossa hihat oli vain kääneety, toivottavasti siinä on tarpeeksi pitkät hihat käyttäjälleen. Meillä tosin harrastetaan pitkiä käsiä.


Tämä paita on siis kotia vailla. Kooltaan se on noin 80cm. Meidän 86 kokoa käyttävälle hihat olivat juuri sopivat, joka on siis minun mielestäni liian lyhyt. Kangas on Metsolan, resorit Hannan Kankaasta.


Legginsejä tarvitaan talvi ja tyttö on innostunut niistä. Nämä myös syntyi halusta tuhota jotain kangasta pois varastosta. Enkä oikein keksinyt, mitä tästä kuosista tekisi. Niinpä siitä tuli kahdet tällaiset legginsit. Toiset on meidän tytölle, toiset etsii kotia.
Nämä on molemmat kokoa 98cm. Kangas on trikoota saksan salaisesta paketista. Pitkistä käsistä jatkaen.. Minun ongelmani kaupan valmis vaatteiden kanssa on liian lyhyet lahkeet ja liian lyhyet hihat. Kun ostan paidan, joka on muuten sopiva, on sen hihat noin 5-10cm liian lyhyet. Haluan, että hihat on pitkät, niin, että niihin saa upotettua kädet kokonaan halutessaan. Minua ärsyttää suunnattomasti, jos hihat nousevat ranteiden yläpuolelle, kun suoristan käteni. Ja tätä tapahtuu paljon. Varsinkin ensimmäisen pesun jälkeen! Niinpä päätin jälleen tehdä paitani itse. Nämä kaksi sain valmiiksi asti, useampi odottaa pinossa innostusta ommella ne kasaan.


Vihreä trikoo on Ikasyrin ihanan ihanaa kirahvia. Niin pehmoista!
Linnunrata trikoo on JenniK handmadelta. Rakastuin tuohon kuosiin niin paljon, että ostin pienen palan sitä vielä lisää Hannan Kankaasta. Saapa nähdä mitä siitä muodostuu.

Sen jälkeen tuhottiin vähän helistimiä lisää. Oli tarkoitus tehdä pojalle haalarit, mutta tulikin tytölle. Kaavaa siis vähän pienentämään ja uusinta yritys. Tosin nähdessäni punaiset valmiina, ajattelin ,etten ehkä voi niitä kuitenkaan pojalle pukea. Niinpä tein ruskeasta pojalle omat ja sopivat.


Punaisten koko on 98. Ruskeat kokoa 86. Ruskeiden kauluksen purin kerran, toistamiseen en jaksanut. Kelpaa näin meille. Pieni kauneusvirhe siinä on, mutta ei haittaa. Kangas on tietenkin Metsolasta. Keltaiset resorit Hannan Kankaasta ja oranssin Metsolasta.

Kankaan tuhonnan himosta lähti ajatus takeista. Nämä Jotexin ja Elloksen omput huusi päästä pois varastosta. Niinpä tuhosin ne takeiksi. Tässä on kuva vasta ensimmäisestä. Toinen odottaa vielä vetoketjua ja kolmas on ihan kasausvaiheessa. Tämä ihanuus on myös käyttäjää vailla vielä, tosin alustavasti varattu jo.


Takin koko on jotain 80-92 välillä. Se sopi hyvin pojalle ja neidille meni nippanappa. Minun mielestäni oli neidille liian nafti, neiti itse sanoi, että sopii. Tässäpä neiti kaakaoparran päällä:


Kangas on tosiaan puuvillaa, vuorena musta tikkivuori Löytöpalasta. Resorit ties mistä.

Oi voi, tämän postauksen aikana kävin siivoamassa pojan pöydältä alas kurkottaman lasin palaset ja lautasen muruset. Poika myös heti kaataa keksi kipon pitkin lattiaa ja kaatua itse koriin jumiin. Vauhtia siis riittää.

6 kommenttia:

 1. aivan ihania nuo sun paidat =)

  VastaaPoista
 2. Voi kun tuo linnunrata näyttää ihanalta valmiina vaatteena! Huoh, mulla olisi vielä 4metriä tuota elloksen omppua ja ei mitään hajua mitä siitä tekis xD

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Itse tykkään tosta paitamallista kovasti ja sillä on tulossa lisää paitoja. :D

  Mun omput kului omiin ja neidin mekkoihin aika hyvin, mutta jämät jäi. Nyt kyllästyin niitä katselemaan. Tälle takille ois ottajia ilmeisesti useampi, toisesta samanlaisesta jää huppu uupumaan, ei ihan riitä toi loppu jämä. Eli siinäpä idea sinne! :D

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita. Tuo takki on kyllä tosi hieno. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)