lauantai 29. syyskuuta 2012

Viikon ompeluksia

Ja taas on pitkä tauko, minun mielestäni. Eli perhe pitää kiireisenä ja väsyneenä ja jostain syystä kuvien purkaminen kamerasta tuntuu aivan ylivoimaiselta välillä. Ehkä se johtuu siitäkin, että miehen mielestä voidaan ostaa kameraan uusi muistikortti, kun edellinen täyttyy. Eli kun kamera sisältää reilut 1400 kuvaa, alkaa se automaattisesti hidastua. Tai siis kone hidastuu, kun kuvia koittaa siirtää koneelle.

Mutta näitä olen puuhaillut viikon sisään:

Sisko tuli viime viikon perjantaina haavena takki itselle. Topattu ja vedenpitävä. No Löytö-Palasta löydettiin siskon jo aiemmin katselemaa maastokuosin kangasta, finfill-vanua ja resorit ja vetoketju. Kotoa löytyi valmiina Siikajoelta tullutta mustaa vuorikangasta.

Maastokuosin kangas oli täysin vedenpitäväksi laminoitua, eli todella ikävän liukasta ja mahdollisimman hankalaa ommella. Kaavaa etsittiin perusmittoihin ottobre-lehdistä ja joku hupparikaava löydettiin, josta lähdettiin muokkaamaan.


Koko oli noin 164cm kavennettuna, pidennettynä ja extrapitkillä hihoilla. Kyllä siitä takinnäköinen saatiin, vaikka huppu teetätti eniten työtä. Kaavassa huppu oli jokseenkin järkyttävän iso, sitä pienennettiin runsaasti ja silti se jäi jotenkin isoksi, mutta se ei enää haitannut. Mietittiin, että teipataanko saumat, mutta jätettiin teippaamatta.


Taskut tehtiin kuitenkin ja nekin teetti suht paljon työtä. Ensimmäistä kertaa tällaisia taskuja ompelin ja toinen tasku tahtoi jostain syystä vetää näin. Mutta ei kuulemma haittaa. Eli sai olla, kun olin sen jo kertaalleen purkanut.


Takin tekemiseen meni paripäivää. Tai no lauantaina saatiin kankaat juuri ennen kolmea ja sunnuntaina oltiin neljältä jo  valmiina. Välissä käytiin kierteleen säästökuoppa, prisma ja lopulta yksi paikallinen kirppis, että löydettiin sopiva vetoketju. Ja siis joo, me ostettiin vetoketju sieltä Löytä-Palasta, mutta eihän se passannutkaan. Ei kaikkea voi muistaa ommellessa, kuten mittaamista. Mutta kirpparilta mukaan lähti naisten aivan kauhea liivi hintaan 1,50e ja siitä purettiin vetoketju takkiin, hyvin toimi!


Tein itselleni mekon. Näin lopputuloksen sieluni silmin ja siitä lähdin summassa tekemään. Tiesin vain ,että tahdon Noshin kuumailmapalloa ja ruskeaa kaveriksi, isonhupun ja pitkät hihat. Tällä pitäisi tarjeta talvella legginsit alla.
Ensimmäinen erä kangasta ei riittänyt, niinpä piti tilata lisää ja tämä marinoitui sen aikaa. Ensin tein liian pitkän helman ja mietin jo maani myyneenä, että eihän tästä mitään tullut. Ruma. Mutta sitten jaksoin purkaa ja laittaa helman lyhyemmäksi ja uskalsin jopa pukea sen päälleni ja todeta, että kah:


Minä tykkään!! Pussihelma, pitkäthihat, kaaritaskut ja jättimäinen huppu. Tällaisia teen lisää.
Kangas Bellapuulta ja Hannankankaasta, ruskea jersey Ikasyriltä, resorit Metsolasta.
Koko tarpeeksi suuri minulle.

Tänne alle tein mustat leggarit ja aion tehdä niitä lisää, sen verran kivat olivat jalassa farkkujen sijaan!


Housuja olen tehtaillut yhäkin pienimmille. Ja yhdet jopa esikoisellekin, mutta ne on pyykissä jo. Nämäkin kahdet on pyörähtäneet pyykissä jo muutaman kerran ja kettuhousut on tässäkin päältä revitty kuvaan.


Kettu kangas Leena Renkon suunnittelema Sampsukasta.
Keltainen joustofrotee ompeluelämää kangas, Leenan suunnittelema sekin.
Resorit mistä lie.

Sisko nauroi näille, kun tein nämä pienimmän nukkuessa päiväunia jonka vuoksi neiti ei päässyt hakemaan housuja kaapista jalkaansa. Eli äiti tekee housut, kun ei päästä kaapille hakemaan.


Tilkkutöitäkin olen tehnyt. Leikoin vähän aikaa sitten tilkut suorakulmioiksi ja yhdistelin huvikseni samaa sävyä olevia. Löysin paitojen etuosien verran jotain kangasta ja siihen sovelsin hihat ja takaosat.
Vauhdikasta menoa!

Näistä tuli tosi kivat. Ainut ,että neiti ei tykännyt yhtään ja ylempi paita on aivan liian iso pienelle miehelle.

Tämän jälkeen tuhosin helistinkankaiden jämät:

 Pieni kypärälakki, koko noin 42-44cm.
Muutamat topatut tumput ihan vauvalle.

Ja paidat ja housut.


Neidille koko 98, tosin housut on ihan naftit, mutta hän haluaa pitää. Tämän jälkeen siirtyvätkin poikaselle.


Ja pojalle oma ruskeana. Meinasin laittaa punaisena, mutta kun koetin sitä pojan päälle totesin vain, ettei sille sovi punainen sitten yhtään. Tai sitten se oli tuo punaisen ja keltaisen yhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. :)