torstai 6. syyskuuta 2012

Yllätysmekko ja tilaus takki

Ompelukone on hurissut tasaiseen tahtiin. Hermoja leputtavaa puuhaa ja pakko jaksaa, vaikka joskus tuntuu, ettei aina jaksaisi. Aina on niin ihana nähdä vaate valmiina.

Poika ei voi enää sietää sukkahousuja, joten tein pojan sukkahousu läjälle saman kuin neidin läjälle: leikoin sukkaosat ja laitoin kivat jatkot. Nopeasti valmista. Kuvaa en jaksanut näistä ottaa, kun ne on jo kierrossa käytössä.

Ystäväni soitti yhtenä päivänä, että tulevat hakemaan housut, jotka lyhensin. Samalla kysyi, että ei minulla sattuisi olemaan mitään 110/116cm valmiina. No eihän minulla ole, mutta sauma sattui olemaan niin kiva, että päätin ehtiä tehdä. Tunti aikaa. Lupasin mekon. Kankaan etsintään ja idean muhintaan ei paljon aikaa ollut. Mutta mekko tuli pikapikaa valmiiksi. Välillä piti käydä nostamassa poika ylös päikkäreiltä ja vaihtamassa vaippaa ja tarjoilemassa välipalaa, mutta reilussa tunnissa saatiin valmiiksi lahjaksi jo päässyt mekko.


Kaavana tässä on joku sk:n kaava taas yhdistettyä Siiliksen Kaisan kaavaan.
Kuvan pohjat on ommeltu nurjalle ja sen jälkeen kuva on ratkottu/leikattu kankaaseen. Kuva tulee paremmin esille pesun jälkeen. Nauhat on Karnaluksin tuliaisia. Kangas itsessään on saksan yllätyspaketista.

Isoimmalle neidille toinen huppari jäi odottelemaan vetoketjua, jonka maanantaina sain haettua ja ommeltua. Tyttö tykkäsi lopputuloksesta ja niin kyllä äitikin.


 Kokoa hupparilla on 146cm, hoikka ja pitkä. Hihat extrapitkät. Tyttö tahtoi taskut ja tällä kertaa nämä puoliympyrät. Tämä on kokonaan vuoritettu tuolla raitakankaalla, joka on kotoisin Liandlolta Ruotsista. Pallokangas on Triteksiltä Tampereelta ja neidin oma valinta.

Neidin hame oli aiemmin mekko. Neiti itse tahtoi siitä hameen, kun mekkona helman pituus oli jo lähinnä roiskeläppää.

Tein myös välissä yhden pienen pussukan pikkueläinten säilytykseen. Sekin on lähdössä juuri kotiinsa.


Kangas on Leena Renkon kioskikissaa. Ja pussukan koko on 20x30cm.

Sitten iskin takin kimppuun, mikä oli tilauksena ystävän tytölle pyydetty. Kangas on vanha pussilakana, ihana sellainen. Mietittiin, että minkä värinen vuori olisi kiva. Onko valkoinen liian herkkä ja onko musta liian tumma. Päädyttiin mustaan.
Takista tuli aivan ihana. Rakastuin ihan täysin tähän yhdistelmään. Musta ja keltainen. Taskut laitoin koristeeksi, ne tosin on ihan oikeat taskut. Ystävä ei ole vielä takkia nähnyt, en malta odottaa. Toivottavasti takki sopii tyttöselle.

Takin kaveriksi tein tytölle lakinkin. Se on ihan summassa tehtyä kokoa ja toivoa sopii tämänkin kohdalla, että päähän mahtuisi.

Takin kaavan pohjana toimi OttoBreen Pikku Lapanen -kaava (4/12) ja koko 86 hiukan kavennettuna. Muitakin muutoksia siis tein, vaihdoin helman A-linjaiseksi, tein hupusta hiipan ja lisäsin puoli ympyrätaskut. Lähinnä käytin kaavaa vain koon hahmottamiseen.

Kangas on tosiaan ystävän vanha pussilakana, vuorena tikkivuori Löytö-Palasta. Näiden välissä on Siikajoelta haettu kosteussuojakangas, lähinnä tuulta vastaan. Vedenpitävä takki ei ole, koska en teipannut saumoja, mutta ei kuitenkaan kastu heti läpi asti.
Resorit on Hannan Kankaasta.

Lakissa on sama satsi kankaita. Kaavasta en muista enää mistä olen sen saanut, mutta itse pidän tästä lakin kaavasta valtavasti.

2 kommenttia:

  1. Aivan iiiihana takki. Kangas on tosi herkku, malli on hieno ja itsekin tykkään keltaisen ja mustan yhdistelmästä. :)

    VastaaPoista
  2. Hieno huppari. Tosi pirteännäköisesti käytetty tuota raidallista trikoota resorien tilalla :) Itse en olisi älynnyt laittaa raitaa taskuihin tuolleen pystysuoraan, hienolta näyttää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)