sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Mekko ja kaikkea muuta

Ompelua on taas riittänyt. Sen voi myös lukea niin, että hermoja on taas kiristänyt ja terapiaa on tarvittu. Hyvää terapiaa kaikille. Neiti saa leikkoa äitin saksilla kangassilppua, poika yleensä nukkuu ja isommat on koulussa. Äidin hermo lepää, yleensä. Joskus käy kyllä niinkin, että on ihan pakko saada valmiiksi vielä tämä viimeinen sauma vaikka seinät kaatuisi päälle. Niinä hetkinä ompelu ei ole niin terapeuttista, lähinnä niinä hetkinä tekisi mieli luovuttaa kaikki.

Maanantaina tuli kiire. Tarvitsin kipeästi mekon kerhoon itselleni, tai siis vaatteet. Kuumailmapallomekko oli pyykissä ja farkuja en huolinut jalkaani. Valmistui mekko nro2. Sama kaava, eri kangas. Kaavana omat muokkaukset jälleen.


Kangas on Ikasyriltä ja Majapuulta. Tämä oli niin suosittu, että jouduin tilaamaan sitä lisää, että saan isomman tytön hupparin lisäksi itselleni tämän mekon.
Mekossa on taskut sivusaumassa. Hupun jätin tästä pois. Kaula-aukossa on samaa trikoota ja hihansuissa mustat resorit.

Poika sai paidan.Ruskea trikoo on Ikasyrilta, paidan etuosan trikoo Leenan jämiä. Riitti juuri ja juuri ja sain vielä sydämen taakse applikoitua. Tuo hieman eloa takaosaan. Resorit hannan kankaasta. Paidasta tuli tosi mieluinen niin äidille kuin pojallekin. Traktorit on tosi in!

Muutama metsolan helistin pala oli vielä jäljellä. Niin syntyi kolmet pienet tumput ja yksi pieni lakki. Lakki oli tarkoitettu pojalle, mutta se oli niin passeli ,ettei sen alle sovi millään kypärälakkia ja niska jää turhan paljaaksi jo. Eli kiertoon lähtee.


Tumput on vuoritettu trikoolla ja väliin olen laittanut finfill-vanun lämmikkeeksi. Näillä pitäisi siis pärjätä talvenkin pakkasilla.

Itselleni iskemättömistä kankaista ompelin välihousuja. Kävin kirpputorilla myymässä ja näitä meni siellä jo kaupaksi. Niistä ei sitten muistettu ottaa kuvaa ennen myyntiä. Nämä neljä jäi vielä myymättä.

Kaikki on kokoa 92-98. Pienimmät ehkä 86 jo. Kaikki trikoota. Siniset ja vihreät saksasta, pilviset huvikankaasta. Lahkeensuut milloin mistäkin trikootilkusta.

Paitoja syntyi myös kirpputorille. Näistäkin yksi jäi kuvaamatta, kun se meni ennen kuin muistin kuvata.

Paidat ovat kooltaan myös 92. Neiti rakastui kettupaitaan ja lupasin tehdä hänelle oman, tämä on vähän turhan pieni. Kettujoustofrotee on Leena Renkon käsialaa ja peräisin Sampsukasta.
Pilvitrikoo huvikankaasta ja sydämet saksasta.

Lopulta tein myös kahdet yksiväriset joustofroteehousut. Ajattelin, että niillä ehkä olisi kysyntää, mutta eipä vain ollutkaan.

Kumpikin kangas on hannan kankaasta. Resorit myös sieltä. Koko on 92 ja onneksi sopivat meidän pojalle jalkaan, jos eivät muualta kotia tunnu löytävän.

1 kommentti:

  1. Ihania juttuja olet ommellut. Ihana blogi, klikkauduin lukijaksi. Ompelu on niin mukavaa puuhaa, aikaa vaan pitäisi olla paljon enemmän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)