lauantai 27. lokakuuta 2012

Pieni hatuntekijä ja muita ihanuuksia

Pieni hatuntekijä iski, kun talvi tuli. Pienen pojan päätä paleli pienessä lakissa. Nyt ei palella. Siitä innostuneena tein muutaman muunkin lakin.


Pinkkulakki on seisonut vuoden viimeistelyjä odottaen, nyt se tuli viimein valmiiksi ja on jo lähdössä pientä päätä lämmittämään. Päällinen on collaria, sisus on polarfleeseä ja nauhat joustokanttia Kestovaippakaupasta. Resorit jostain jämistä.


Tämä ihana raitavelourlakki oli vain pakko tehdä. Minusta ihanan pirteä talveen. Päällinen on velouria royal-tuotteelta. Nauhat joustokanttia kestovaippakaupasta. Tämä lakki näyttää toisinpäin käännettynä tältä:

Voi siis pitää näinkin päin. Välissä on finfill-vanu.


Leena Renkon pesukarhustakin piti saada lakki. Pesukarhun hännällä. Joustofrotee on sampsukasta. Vuori polarfleeseä. Samoin kuin tässä seuraavassakin pesukarhulakissa:


Nauhat on kestovaippakaupan joustokanttia.

Tämä dino/lohikäärmehattu on samaa luokkaa kuin pojankin hattunen. Pojalla vain on erivärinen ja kuosillinen. Tässä siis Metsolan joustofroteeta ja sisällä polarfleese, nystyt myös polarfleeseä. Nauhat yhä kestovaippakaupasta ja resorin alkuperää en muista tässäkään. Tämäkin on oman päänsä luokse lähdössä.

Kangasvaihtareilta sain palan Leena Renkon ihanaa tattikangasta ja siitä syntyi neidille mekko.Helmaa piti jatkaa ja vähän hassu siitä tuli, mutta ihan käyttökelpoinen. Taskuun mahtuu pienikäsi hyvin ja vaaleanpunainen tausta näkyy kivasti, kun kädet ei mene taskuun. Hymyilevät sienet saa hyvälle tuulelle kenet tahansa.

Hurjasta väsymyksestä huolimatta olen muutamia tilauksiakin tehnyt. Tässä niistä yksi: unipussi pienelle vauvalle.
Trikoot on saksasta, vetoketju nappikikasta. Resoreista en muista. Toivottavasti sopii ja passaa. Mietin itse, että onko tämä liian räikeä. Mutta ehkä se ei ole.Näiden jälkeen ehdittiin vielä kokoontua ompelemaan ja siellä syntyi vaikka ja mitä ihanaa:
Itselleni mekko ja legginsit. Leggarit on trikoota, mekko velouria. Mekkoon piti tulla myös huppu, mutta kangas ei riittänyt mitenkään. Raidat lisäsin saadakseni mekkoon tarpeeksi pituutta. Kankaat on royal-tuotteelta.


Raitavelourista tein pojalle housut, jotka menivätkin tytön kaappiin. Kaava on Leenan ihana housukaava.Tämän mekon aloitin edellisellä kerralla ja saatoin nyt loppuun. Saksasta tilattu tähtitrikoo on ihanan pirteä ja siihen yhdistetty vaaleanpunainen tähti antaa kivasti kontrastia. Tykkään hirmuisesti. Taskut kiinnitän ihan perusompelukoneella peitetikkikoneen sijaan, koska tykkään kovasti tuosta ompeleen jäljestä.


Tämän paidan aloitin kotona, jatkoin sitä edellisellä kerralla ommellessa ja jatkoin loppuun kotona. Osa palasista oli jäänyt kotiin, kun lähdin ompelemaan. Meillä ollaan nyt tosi tähdikkäitä, ihan tähtiä koko porukka!


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. :)