maanantai 15. lokakuuta 2012

Ompelupäivän satoa

Meillä oli jälleen ihanat ompelulanit, ompeluihmisten kokoontumisajot siis. Yhden päivän kestävät tällä kertaa, joskus ollaan oltu viikonloppu. Eli kaikilla on koneet ja kamppeet ja sitten leikotaan, piirrellään, ommellaan ja mikä parasta: jutellaan! Syödäänkin välillä, jos muistetaan. Aivan ihanaa vastapainoa kotioloille, tärkeimpänä tekijänä se, ettei kukaan huuda korvanjuuressa ja kertaakaan ei kuulu käskevään sävyyn sanaa äiti. Sen jälkeen taas jaksaa kaikkea tätä.

Mutta mitä sain aikaiseksi? No alkuun leikoin ja leikoin ja leikoin. Kolmet leggarit itselle, kaksi ja puoli mekkoa itselle, yhden paidan yhdelle pojalle. Välissä kävin vähän leikkomassa lisää.

Ja mitä ompelin?


Leggarit itselle. Kolmet. Nopeat tehdä, pelkällä saumurilla selviää. Kaava on oma, koko on juuri sopiva minulle. Trikoot on Hannan kankaasta.

Mekko itselle. Alaosa Marimekkoa, peräisin tämä on kangasvaihtareilta. Raitakangas on Leenalta vaihtareilta myös.
Kuvassahan tämä ei näytä miltään näin, mutta en jaksanut pukea päälleni nyt. Aivan ihana siitä silti tuli. Helman käänsin vielä kotona, muuten tuli valmiiksi laneilla.
Ja nämä ihanuudet! No nämä ompelin kotona, mutta kumpikin on peräisin laneilta. Ensin Leena Renkon suunnitelema autokorjaamokuosi joustofroteena. Leenalta sain luvan leikata housut hänen kankaastaan. Aivan ihanat! Koko on 92.

Ja sitten tämä valloittavan ihanan ihana Metsolan sunray kuosinen paita. Oli valmiiksi leikattu, yksi sauma jo ommeltu, mutta omistaja ei enää jaksanut koko kuosia. Minä rakastan ja harmittelin, kun olin laittanut tytön pienen paidan jo eteenpäin. Ja sain tämän. Oli pakko ommella kotona heti loppuun ja tänään se on jo päällä pojalla. Iso kiitos siis. Kokona myös tuo 92.

Muita en vielä ehtinyt ompelemaan, mutta onpahan tuossa valmiina hollilla.

Viikon aikana olen vähitellen silti muutakin ommellut:

Herkkuine nämä Leena Renkon laulukalat.


Rakastan! Näille vain sattui jo vahinko. Pesin vahingossa punaiset farkut väärässä pyykissä ja koko koneellinen värjäytyi, mukana nämä ja seuraava mekko. Pesin heti uudestaan, liotin sen jälkeen yön vanishissa, siinä valkoisessa ja pesin vanishilla vielä. Puhdistui vähän.Ei ne tässä kuvassakaan näy, että valkoiset osat on hiukan vaaleanpunertavat. En nimittäin edes ehtinyt kuvata näitä ennen käyttöä, sotkeutumista ja pesua. Tämä kangas on ilmeisesti jo loppuunmyyty, mikä iso harmitus. Olisin halunnut lisää. Kuvio on ihanan iso ja selkeä. Värit hiukan erilaiset. Tämä on täydellinen.

Toinen uusi ihanuus Leenalta on tämä sieniretki velour:Kuvion koko on tässäkin ihanan iso. Neiti tykkäsi ihan hirveästi. Tämän ehdin kuvata, ennen värjäytymistä.
Tein taskut neidin toiveesta. Sattumoisin löysin punaista valkopilkullista trikoota, harmiksi summanmutikassa leikellyt taskunsuut olivat vähän kittanat sillä, ettei tuo sienikangas kauheasti pilkota.
Peitetikin nurjan puolen laitoin koristeeksi taskun reunoihin ja helmaan.
Kokoa 98-104 ja kaava on taas summanmutikassa leikottu vähän sinnepäin.

1 kommentti:

  1. Tosi ihania ompeluksia kaikki! Mä niin tykkään tuosta sydänmekosta, nuo kankaat mätsää toisiinsa aivan mahtavasti! Ja oot loihtinyt Leenan ihanista kuoseista tosi söpösiä vaatteita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)