keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kukkaa, metsää ja kesää

Metsolalla oli kuosikisa aikaa sitten syksyllä, jossa toisen palkinnon sai tämä ihana Leena Renkon kukkakuosi. Se sulatti sydämeni täysin. Rakastuin ja nyt harmittaa, etten ostanut kangasta yhtään enempää ja sitähän ei tällä hetkellä ainakaan enää saa.

Tyttö rakastui kuosiin myös ja tahtoi mekon ja sehän me taas tehtiin. Mekkohylly alkaa olemaan ylitsepursuava, mutta koska tytöllä on liikaa mekkoja? Ei ikinä, eihän?


Apilapaitakin piti viimein tehdä, kun väreiltään se sopi niin täydellisesti tämän mekon alle. Apila on metsolan tuotantoa myös, mutta itse sain sen vaihtarina jonkin aikaa sitten. Ihana kuosi sekin.

Äitille piti toki saada myös jotain tästä ja hamehan siitä pikaisesti tuli ensimmäisenä. Muitakin suunnitelmia on lopulle pienelle palalle.

Tykästyin kovasti tähän hyvin yksinkertaiseen hamemalliin. Neljä palaa ja resori. Valmis.

Pojalle ompelin jälleen haalarit. Kankaana on pohjois-pohjanmaan ompelupiirin oma kangas: Metsä. Kankaan suunnitteli Leena Renko ja HannanKankaan kautta se saatiin kankaaksi. Aivan ihana joustofrotee, jota ei ole enää mistään saatavilla.

Haalareihin käytän omaa luottokaavaa hieman muokaten. Hienosti passasi keltaiset resorit, vaikkei kankaassa keltaista olekaan.Kesämielellä yhäkin, jopa reilun 21 asteen pakkasessa. Missä minä asuisin? No jossain ihan muualla, jos voisin päättää sen tuosta noin vain naps!

Reissuun ja kesään mekko, joka on todella yksinkertainen. Kangas löytyi löytöpalan laarista ja iski heti. Ensimmäiselle kerralla en sitä ottanut, toisella kertaa oli jo pakko, kun visiokin oli.

Edestä mekko on perusmekko. Hihat saumuroin vain, en haluannut käännellä. Vaikutus on kevyempi, kun ei kääntele turhia.

Mekon juju piileekin avonaisessa selkämyksessä:


Anteeksi huono asettelu, laitoin selkämyksen osittain nuppineuloilla kiinni. Tämä kyllä vaatii minulta hiukan selkätreeniä ennen käyttöä. Mutta silti tämä oli päällä aivan ihana, tykkäsin kovasti.


 Nauhat ovat vain pätkä trikoota, en tehnyt niille yhtään mitään.

Ajatus iti koko työn ajan ja muuttui ja muokkaantui myös. Lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen ja nyt se kesä saa sitten tulla, jooko?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. :)