lauantai 5. tammikuuta 2013

82 metriä tylliä ja vihainen lintu

Meidän kolmivuotias on innostunut tosissaan Anniina Ballerinasta ja hän leikkiikin jatkuvasti balleriinaa. Neiti tahtoi ballerina mekon, tai hameen. Hän näki Metsolassa mieleisensä hameen ja äitikin ihastui ikihyviksi. Hinta alkaen 79,95e muistaakseni.. Jäi hame kauppaan odottamaan parempi tuloista ballerinan äitiä.
Tämä äiti teki tutkimustyötä ja sai paljon apuja, kiitos niistä. Löytyi ohje, täältä, ja sai vielä tyllitkin valmiina rullina nappikauppa punahilkasta. Ajattelin, että ensi viikolla ne tulee, mutta ylläri tulivatkin jo eilen, todella nopea toimitus. Siitä iso plussa!

Niin siinä meni loppu päivä sitten, rypyttäen noin 82 metriä tylliä.


Yläreunan satiini löytyi kaapista, ostin sitä vuonna 2008 omaa hääpukuani varten, jota en muuten koskaan käyttänyt. Menin naimisiin kyllä, mutta puku oli joku ihan muu.


Nauha löytyi lasten leikeistä, ei mitään tietoa mistä se on meille tullut, mutta sopi täydellisesti tähän hameeseen.
Valitettavasti hame tosiaan kuultaa läpi hyvin paljon, tämän vuoksi pääsen tekemään vielä ainakin yhden  version tästä hameesta. Vielä vähän eri materiaaleista.
Niin se balleriina tanssii. Älkää välittäkö sotkuista takana. Sellaista meillä lähes aina on, sekasotkua äitin ompelutilassa, jota joku myös olohuoneeksi kutsuu. Tupakeittiössä, keskellä elämää. Kodin sydämessä.

Ja hinta? Vaaleaa tylliä meni yksi rulla, joka halkaistiin kolmeen osaan, vähän jäikin ylimääräistä. Hinta rullalle 4,5e. Fuksian väristä tylliä meni yksi kokonainen rulla ja toisesta rullasta 5 yardia, eli noin 4,6m. Hintaa rullalle 5e/kpl. Rullassa oli siis 25 yardia valmista tylliä sopivan levyisenä nauhana. Eli karkeasti laskettua hameeseen kului tylliä noin 10 euron edestä, muita materiaaleja on hankala arvioida, mutta vaikka niihinkin olisi kulunut muka 10e on hinta yhäkin huomattavasti alhaisempi kuin ostohameen.

Ja neitihän oli aivan haltioissaan aamulla tämän nähdessään. Mikä sen parempi palkinto voisi olla?


Joulun jälkeen syntyi myös lopultakin yksi tilaustyö. Näitä en yleensä tilauksesta tee, koska vihainen lintu on suojattu, mutta näistä maksuna tulee lastenhoitoa ja tilaaja on meidän ihana lastenhoitaja tyttösemme. Kummipojalleen muistaakseni pyysi jotain kivaa.
Huppari ja housut. Joustofroteet on HannanKankaasta. Ruskea resori Metsolasta ja turkoosi Kärkkäiseltä. Applikaatioissa käytetty tilkkuja mistä sattuu. Ne vielä pesemättöminä näyttää vähän sotkuisilta, kun joustofroteen nöyhtä ei ole peseytynyt pois. Siistiytyvät pesuissa onneksi. Kokoa setillä on 110(116).

Ja neidille vielä tein housuja, kun ei sillä niitä tuntunut olevan.Velourit on kestovaippakaupasta joskus vuosi sitten tilattu. Pieniä palasia ja ne loput käytin näihin. Pinkit housut on tietysti suosikit ja ne olikin kuvassa jo likaiset ja siksi viikattuna noin vähän näkyviin.
Ruskeat housut osoittautui hiukan nafteiksi jo valmiiksi ja neiti sanoikin ettei edes tykkää. Ne siirrettiin suoraan pikkuveljen kaappiin.
4 kommenttia:

  1. Ihana hamonen ja taitaa olla onnellinen tyttö <3 Samoin hienot on aplikaatiotkin, niiden opettelu vielä itsellä edessä :)

    VastaaPoista
  2. Ite lämpeän tylliunelmille enemmän kuin tytär :D Mutta jos se joskus pyytää, kysyn sulta vinkkejä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Tyttö laittoi hameen aamusta heti päälle ja tanssi pitkään olohuoneessa se päällään. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)