sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kesämielellä

Nyt, kun joulu on ohi, on luvallista alkaa odottamaan kovasti kesää. Eikö vain? No, minulle se tulee ihan liian hitaasti ja odotettava aika on aivan liian pitkä, ehdin masentua vielä monta kertaa lumen tuloon ja kylmyyteen ja lopulta pelkään, ettei sitä kesää taaskaan tule.

Mutta välissä sen pitäisi tulla. Tosin se saavutetaan matkustamalla noin 10 tuntia lentokoneella.. On siis aika valmistautua mahdolliseen kesään.

Löytö-Palasta mukaani tarttui muutama ihana ohut trikookangas palalaarista. Tämä oli niistä toinen.

Mekkoa olin ideoinut jo pitkään ja nyt se vain piti leikkoa ja ommella. Siinä samalla sitä tosin ideoitiin lisää.

Mekko edestä


Kuvassahan se ei toki näytä taas miltään. Päällä sen sijaan oli oikein kiva. En vain yhäkään rohkaistu laittamaan kovin paljastavia kuvia nettiin itsestäni ja en valitettavasti omista sovitusnukkea omilla mitoilla. Se olisi tosin aivan ihana lisä tähän harrastukseen.

Mekko takaa

Mutta ideahan on se, että mekon sivusaumat ovat auki yhtä pientä kohtaa lukuunottamatta. Alaosan kaitaleen yläsauma jää juuri pakaroiden alle, selkä on auki lähes puoleen selkään. Ylhäälle laitoin narut, jotta mekko pysyisi päällä. Olkapäistä mekko on myös auki. Hihojen suista ja ihan kaula-aukon reunasta ommeltuna on noin 1,5cm:n matkat. Reunoja ei ole huoliteltu mitenkään, vaan luotan trikoon luonnolliseen rullaantumiseen.
Kainalosaumat on ainoat, mitkä on kiinni rintojen alle asti. Kyljet saavat siis huoletta näkyä, mutta maha on peitossa. Tämä vaatii kyllä minulta vielä pientä (suurta) treeniä ennen reissua.


Hyvin nopea ja yksinkertainen, päällä mukava.

Kaava on oma, täysin summanmutikassa leikottu, kokoa summaamassa oli vain sopiva paita, jonka avulla leveys tuli kohdalleen. Muuten leikkaaminen tapahtui mittanauhan avulla ja summassa sinnepäin.1 kommentti:

  1. Ompa tosi kiva mekko ja pirteä kangas. Ihmeellisen viimeistellyn ja suunnitellun näköinen jos todella on syntynyt noin sponttaanisti kuin kuvaat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)