lauantai 21. heinäkuuta 2012

Alku

Tästä sen pitäisi lähteä. Olen jo pitempään aikonut perustaa blogin ompeluksistani, mutta tyytynyt tallentamaan niitä lähinnä fb:n profiiliin. Nyt ajattelin yrittää opetella bloggaamaan. Ompelublogeja on netti jo pullollaan, mutta jospa sinne joukkoon yksi vielä mahtuisi. Ihan omaksi iloksi ja toisten riemuksi (tai huvitukseksi).

Olen itseoppinut. Ala-asteella käsityötunneilla, yläasteella puutöissä, koska ensimmäisellä käsityöntunnilla meni sukset pahasti ristiin opettajan kanssa, toiselle tunnille en ikinä ilmestynyt. Neljättä lasta odottaessani sain lainaan vuoden -73 singerin ja sillä opettelin tekemään pipoja. Ihan vain suoralla ompeleella, ilman minkäänlaista tietämystä mistään. Sitten tahdoin keltaiset housut lapselle ja niitähän ei kaupoista löytynyt. Siitä se sitten lähti. Oma ompelukone saapui jouluksi 2010, vähän ennen neljännen lapsen syntymää. Seuraavana syksynä saapui saumuri ja peitetikkikone. Nyt pienimpien lasten kaapeista löytyy lähinnä vain äidin tekemiä vaatteita, isompien kaapista se, mikä heille sattuu enää kelpaamaan. Uusi valloitus on omavaatekaappi ja sekin alkaa täyttymään omista tekosista. Miehen kaappi on vielä valloittamatonta aluetta, ehkä sinne siis joskus.. 

Tässäpä ensimmäinen kuva. Kyseessä on vauvalahja isompien lapsieni ensimmäiselle serkkupojalle. Takuuta ei ole, että lahjansaaja tykkää, mutta minusta tämä on ylisöpö puku. Samainen ankka koristaa myös pojan haalareita( kuvan jalan omistaja ja kyseisen haalarin lahje) ja tyttösen pyynnöstä, myös hänen haalariaan.
Ruskea joustofrotee on tilattu ompelututun kautta, resorit lienee Metsolasta. Aplikaatio on joustofroteeta ja velouria. Kaavana joku OttoBreen kaava, jolla olen tehnyt aiemminkin pukuja. Kaava muokattu sivusaumattomaksi.

3 kommenttia:

  1. Kiva, kun säkin päätit perustaa blogin. Pakkohan se on liittyä lukijaksi. :)

    VastaaPoista
  2. Kunhan vain muistais ja osais päivitellä. Mut ehkä tän pikkuhiljaa oppii. :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin olen pitänyt blogia vasta vähän aikaa. Ompeluinnostus iski puun takaa ja kiva on niitä tekeleitä johonkin tallettaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)