lauantai 28. heinäkuuta 2012

Infinity Dress ystävälle

Ystäväni pyysi, että tekisin hänelle mekon kesän häihin. Infinite mekon juurikin, tai siis sen, jonka voi sitoa miljoonalla eritavalla.

Olin tehnyt niitä itselleni kaksi. Perusmallin ja toisen erilaisella helmalla. Tykkään näistä mekoista hirveän paljon, ne saa muokattua niin monen näköiseksi. Pitäisi varmaan ottaakin teille kuvia sidonnoista joskus myöhemmin.

Kankaan hankinnassa oli vähän ongelmia. Ystäväni ei oikein tunne kankaita ja hän kyseli EK:ssa sopivaa kangasta ja saikin kankaan mukaansa. Minä kun näin sen, mietin heti, että mitähän tästä tulee. Selvitin OE:n kautta ,että trikoona myytiin polo-neulosta. No, tietynlaista trikoota sekin, mutta ei millään tavalla sopivaa toivottuun mekkoon. Päätettiin, että tehdäänkin erilainen mekko. Sitten selvisi, että neulos menee huonoksi todella nopeasti pesuissa ja päätettiin, ettei tehdäkään siitä mitään.

Muutaman päivän päästä ehdittiin molemmat yhtä aikaa Eurokankaaseen ja kangas saatiin vaihdettua ja löytyi mieluinen kangas mekkoon. Ja eilen mekon kokosin viimein ja samalla tein ylijäämästä boleron. Tosin kangasta jäi vieläkin.


Kuva ei ole oikein edukseen, kun ei tuo ruoho oikein osaa kantaa mekkoa hyvin. Mutta jonkinlainen sentään. Kangas on tosiaan Eurokankaasta, ohutta trikoota. Mekon lisäksi tein siis boleron ja mekon alle ihan vain tuubin. Nyt kun saisi ystävän kokeilemaan ja parasta olisi sen jälkeen todeta mekko sopivaksi. Mutta saapa nähdä. Toivottavasti pystyy tällä kaikki kesän häät läpi käymään, niin kuin suunnitelma oli.

6 kommenttia:

 1. Kiitos. :)

  Anu, jossain tuolla Infinity Dress hakusanalla löytyi ohjeetkin, mutta helppo sanallinen ohje on, että vyötärö oman vyötärön mukaan ja helma niin pitkäksi kun itse tahtoo ja sen verran levenemään kuin tahtoo. Sitten kaksi tuollaista 25cm leveää pitkää kaitaletta, pituus on sopiva, ku laitat rinnan alta olan ylitse, niin pitäs riittää vielä lattiallekin myttyyn vähän sitä liehuketta. Ja sitten mulla on tuolla takana vain pieni käännös pala nurjalla. Kaikki kerralla kiinni vyötäröosaan, framillon tukemaan ja valmista on. :D Ymmärsiköhän tästä mitään..

  VastaaPoista
 2. Hieno!
  Googlella löytyi paljon kuvia, ihan kohta-kohdalta ohjeetkin. Tällainen on pakko tehdä itselle! Maanantaina kangaskaupoille siis!

  VastaaPoista
 3. P.S. Mekko on toiselta nimeltään "convertible dress" ja tuolla hakusanalla löysin lisää kuvia ja ihan youtube-ohjeetkin :)

  VastaaPoista
 4. Tää on kyllä kiva. :) Itselläkin pitänyt koko kesä tehdä tällaista, mutta en ole tohtinut vielä. Ehkä ensi kesänä siis. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)