maanantai 23. heinäkuuta 2012

Karhu kävelyllä

Tänään sain viimeisteltyä jotain, mitä olin aloittanut ennen reissuun lähtöä. Joskus juuri se viimeistely on raastavinta hommaa. Ei jaksaisi muka etsiä sopivan värisiä resoreita ja vaihdella oikean sävyisiä lankoja. Sen jälkeen vielä kääntää helmaa ja tikata kaula-aukko nätiksi. Mutta aina se kannattaa ja valmista tulee.

Tyttö oli heti tämän karhu kankaan nähdessään odottanut siitä itselleen paitaa ja mekkoa ja shortseja, mutta olihan siitä pakko saada paita veljellekin. Ei siis riittänyt mekkoon eikä shortseihin, mutta paidat saivat.
 
 

Paidan kaavaa en muista, olen tehnyt samalla kaavalla paitoja alusta lähtien. Raglan hihat on suosikkini. Trikoo on Piilosta, resoreista keltainen on Metsolasta ja turkoosi ompelulaneilta mukaan napattua. Neidin paidan koko on 98 ja veljelle riittää vielä hyvin koko 86.


Kun kerran leikon, mikä muuten on kaikkein hankalin järjestettävä tilanne koko ompelussa, leikon kerralla vähän enemmän. Yleensä samasta kankaasta tai ainakin samoja sävyjä.
Nämä Metsolan pallojoustofroteiset paidat ja leggarit leikoin karhujen kanssa yhtä aikaa. Neidin ensimmäiset palloleggarit olivat harmiksi liian lyhyet, mutta onneksi jo uuden kodin löytäneet. Jospa nämä olisivat pidemmät. En voi uskoa, miten pitkät jalat tuolla minun vajaa kolmivuotiaalla on jo!

Toinen paidoista jää veljelle, toinen lähtee etsimään kotia muualta.


Paitojen koko on 86, resorit on ties mistä. En millään muista enää. Joustofrotee tosiaan Metsolasta. Leggarit on kokoa 98, lahkeen pituus vain koon 104.Ja sitten  Minuun! Äitihän on kaikkein tärkein ihminen koko perheessä, eikös vain? Ainakin joskus on hyvä kuvitella näin. Tarvitsin musta-valkoisen bolerotyyppisen paidan itselleni serkkuni häihin mekon kaveriksi ja haaveilin siihen kankaaksi Ikasyrin jättipalloa. Mutta kun toimitus olisi kestänyt ehkä liian pitkään, oli keksittävä jotain muuta. Satuin heti mökiltä palattuani lukemaan facebookia ja bongasin ilmoituksen, että voitaisiin lähteä penkomaan jonkun vanhan muorin kangaskaappeja. Mukanahan minä olin heti! Sieltä löysin tällaisen raitatrikoon ja päätin, että se sopii mekon kanssa hyvin.


Kaavan pohjana toimii OE-tissis (ne jotka tietää, niin tietää). Hihoista pidän tuollaisina hiukan pussittavina ja pitkät nauhat on mukava sitoa vyötärölle. Kokoa en suostu kertomaan.

Ja tässä vielä mekko, jonka päälle tuon boleron pitäisi sopia. Tämän tein heinäkuun ompelulaneilla ja tykkään todella paljon. Muokkailin kaavoja ja yhdistelin kaavoja. Tein kaksi koevedosta, joista kumpikin onnistui ja silti tähän versioon muokkasin vielä erilaisen yläosan.


Kaava rakentuu Bubble Pocketin etuosan yläosasta, oe-tissiksen keskiosasta ja omasta päästä revitystä helmasta ja halterneckistä. Tämä versio sidotaan niskasta. Mekon alla on tyllihame. Fuusiomekoksi tämä nimettiin.

8 kommenttia:

 1. Mekosta tuli kyllä upea! Minä pyöritin tuota musta/valko raidallista palasta siellä mummelin tykönä oli hyvänlaatuiden oloista mutta en osaa oikein käyttää raidallisia kankaita! Tervetuloa blogimaailmaan!

  VastaaPoista
 2. oih ja voih, tuo mekkosi on kyllä niiiiiiin ihana. Ja bolerokin näyttää hauskalta.

  Ja tietenkin naperoiden vaatteet ovat ihania.

  VastaaPoista
 3. Siis tuo mekko! UPEA! Ja istuu niin kauniisti! Ihana bolero ja todella kivoja myös muut. Mä en vaan pääse yli tuosta mekosta! Se on niin hieno!

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva mekko! Sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno mekko ja istuu hyvin päällesi :)

  VastaaPoista
 6. Tuo sun mekko on kyllä niiin upea! :) ja tosi ihana boleroki.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia taas kaikki. Itsekin rakastuin ihan tuohon mekkoon. :) Tekisi mieli tehdä niitä lisää. :D Mutta kuinka monta mekkoa mie tarviin muka.. Hih.

  Mie nappasin ton musta-valkoraidan lisäksi sen puna-valkoraidankin ja meinasin tehdä siitä tollaisen boleron.

  VastaaPoista
 8. Todella kiva mekko! Itsensä unohtaa niin helposti kun vain lapsille ompelee kivoja vaatteita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)