lauantai 21. heinäkuuta 2012

Ankkalampea

Kun nyt alkuun ollaan pääsemässä, niin blogataan heti tämän päivän aikaansaannos:
 Huppari siis syntyi tänään, kun pääsimme mökiltä kotiin kun pojan ainoa huppari haisi hyvin savulta ja oli erittäin likainen. En ole koskaan osannut pitää lapsilla tällaisia huppareita aiemmin ja tästä syystä pojallakaan näitä ei ollut kuin yksi ennen tätä.

Ankkalampi joustofrotee on Pehemian verkkokaupasta, harmiksi kakkoslaatuista, mutta onneksi virheet sijaitsivat kankaan reunassa, joten näissä ei virheitä näkynyt. Hupparin vuorena on turkoosi pilvitrikoo, jonka olen saanut kangasvaihtareilta. Siitä piti ensin tulla t-paita, mutta nyt se löysikin tiensä huppariin ja sopii sinne loistavasti. Huppari on siis kokonaan vuoritettu. Hihojen resorit on ompelulaneilta napattu. Kaavapohjana toimii OttoBreen Panda-huppari, mutta kuten tyyliini kuuluu, muokkaan kaavaa heti alkuunsa. Koko hupparilla on noin 86.

Haalarit olenkin tehnyt juuri ennen mökille lähtöä, muutama päivä sitten. Haalareihin ihastuin myös tämän nuorimman lapsen kautta. Ne on mukavat päällä ja helpot pukea ja näyttävät syötävän hyviltä. Haalarin kaavan olen piirtänyt itse pojan mittojen mukaan. Pidän vähän liian isoista vaatteista lapsilla, hyvin harvoin teen mitään juuri sopivaa. Vaatteet menevät pitkään resoreiden ansiosta näyttämättä kuitenkaan alkuun liian isoilta. Haalarin resorit ovat peräisin Metsolasta.

9 kommenttia:

 1. Tuo ankkalampi on ihana kangas! Hienot vaatteet oot siitä tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Hienot vaatteet oot tehnyt :) Tuo ankkalampi ei iskeny yhtään kankaana, mutta näissä sun tekemissä vaatteissa näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
 3. No niinpä, kuten Rilli tuohnkin jo kirjoitti että itse kankaana ei iskenyt mutta vaatteena kyllä! Tosi raikas kokonaisuus tuli. Mitäs muokkauksia teit pandaan?

  VastaaPoista
 4. Ihania kumpainenkin! Ja tosi kiva, et teit vihdoin blogin, sun tekemät jutut on niin ihania <3

  VastaaPoista
 5. Kiva setti! Mullekin on tuota kangasta tulossa.

  VastaaPoista
 6. Minäkään en kankaana ihastunut kuosiin, mutta vaatteina näyttääkin tosi kivalta. Ihanat ompelukset!

  VastaaPoista
 7. Kivat on! Hyvin sopii sekä turkoosit että keltaset resorit!

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille. :)

  Panda huppariin tein vaikka ja mitä muutoksia. Jos muistaisin kaikki. :D Lisäsin vetoketjun, muistelen, että alkuperäinen kaava oli neppareilla. Pidensin hihoja ja helmaa ja helmaan tein tuollaisen käänteen ja vuoritin koko hupparin. Ainakin nämä muokkaukset tuli. Ja hupun reunaan laitoin trikoosta kaitaleen kuminauhan sijaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)